به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، آیت الله سید مجتبی رودباری از اعضای شورای مدیریت حوزه علمیه گیلان، امروز در جمع طلاب مدارس علمیه شهرستان رشت، اظهار داشت: رسیدن به پیشرفت و ترقی جز از راه تلاش در جهت علم و علم آموزی میسر نخواهد بود.
وی بابیان اینکه کسب علم برای رضای الهی یک فضیلت معنوی محسوب می شود، افزود: حریص بودن در رسیدن به ابعاد مختلف علمی با کسالت و تنبلی و بی حوصلگی هرگز بدست نمی آید بلکه عالم شدن تنها در پرتو جهاد علمی در زندگی حاصل می شود.
*حرص به فراگیری علوم ویژگی شاخص عالمان دین
آیت الله رودباری حرص به فراگیری علوم در تمام مکان ها را از ویژگی های شاخص عالمان و دانشمندان گذشته و حال توصیف کرد و خاطرنشان کرد: انسان برای کشف مکاتب علمی باید ضمن مقاومت مستمر هیچ گاه دلسرد و مایوس نشود.
وی با توصیف مقام علم و عالم و تاثیر گذاری بی بدیل آن در اقشار و گروه های مختلف مردمی در جهت اصلاح جامعه و یا بالعکس، افزود: اگر امام (ره) با آن شخصیت عظیم علمی و عملی خود، رهبری جامعه اسلامی ایران را برعهده نمی گرفت، هرگز اسلام توسعه نمی یافت و کسی برای دفاع از آرمان های دینی و مذهبی جان خود را تقدیم نمی کرد.
این استاد حوزه با اشاره به تاریخ زندگی دانشمند بزرگ اسلامی و ایرانی، ابوریحان بیرونی که تا لحظات پایان عمر خود نیز دست از جستجو برای علم آموزی برنداشت، گفت: یکی دیگر از نشانه های انسان های علاقمند و حریص به کسب علم را محدود نشدن به حصار و محدوده ی خاص زمانی برای بهره گیری از دانش عنوان کرد.
*حکمت گمشده مومن است
وی حکمت را با توجه به روایات معصومین (ع)، گمشده مومن دانست و زمان را برای دست یافتن به این مهم غنیمت و گوهری پر ارزش توصیف کرد و افزود: امروز وظیفه مسلمانان است با کوشش فراوان، علم و پیشرفت را درخدمت تعالی و کمال انسانی قرار دهند چرا که مشرکان و کافران همواره در بسیاری از مواقع با سوء استفاده از علم خسارت های جبران ناپذیری را ایجاد کرده است.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به اهمیت علوم دینی برای سعادت جوامع بشری و تلاش طلاب حوزه های علمیه در این جهت، خاطرنشان کرد: باید پژوهش ها و کارهای علمی در حوزه علوم دینی با نیازهای دنیای کنونی مطابقت پیدا کند.